Interne links voor betere zoekresultaten

Interne links, een vaak over het hoofd geziene maar effectieve SEO-strategie, zijn cruciaal, vooral voor nieuwkomers.

Heb je ooit overwogen om met enkel interne links je rankings en verkeer te verbeteren? Hier zijn 4 strategieën die je kunt toepassen om je pagina’s hoger te laten scoren.

 1. Natuurlijke interne links.
  Een simpele en effectieve aanpak is om via Google te zoeken naar ‘site:url’ met het “trefwoord”. Gebruik in plaats van “url”, de domeinaam van je eigen website.
  Bijvoorbeeld: “site: brightmedia.be on-page seo”.
  Groepeer alle artikelen op je site die dat trefwoord bevatten en koppel ze zinvol aan elkaar.
 2. Interne koppelingen van nieuwe naar oude artikelen en omgekeerd.
  Publiceer je een nieuw artikel? Bouw dan onmiddellijk interne links vanuit dat artikel naar andere artikelen op je site. En andersom: bouw ook links van andere pagina’s naar je nieuwe artikel. Dit helpt Google om je nieuwe inhoud snel te vinden en te waarderen.
 3. Diverse ankerteksten voor interne links.
  Varieer de ankerteksten van je interne links met exacte trefwoorden, uitgebreide trefwoorden, URL’s, afbeeldingen en generieke woorden zoals “hier“. Gebruik ook semantische trefwoorden voor een gevarieerde aanpak. Je kan dit doen met Google Adwords of zelfs door gebruik te maken van X (Twitter).
 4. Bouw koppelingen met topic clusters.
  Een topic cluster bestaat uit een hoofdpagina (pillar content) – een overzicht van het onderwerp waarop je autoriteit wilt opbouwen. Dit verwijst en linkt naar ondersteunende artikelen (subonderwerpen), die op hun beurt ook naar de hoofdpagina en naar elkaar linken. Dit helpt zoekmachines en lezers om je website beter te begrijpen en relevante inhoud sneller te ontdekken.

Door deze strategieën toe te passen, kun je de SEO van je site aanzienlijk verbeteren en meer organisch verkeer aantrekken.

local_offerevent_note februari 9, 2024

account_box Perish5276


local_offer